English translation is under work

Imatra Big Band on eräs Suomen vanhimmista yhtäjäksoisesti toimineista big band -orkestereista. Orkesteri on ollut koossa vuodesta 1973 ja vieläkin mukana on alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluneita muusikoita. IBB:n musiikillisena johtajana toimii Antti Rissanen. Ennen häntä johtajana toimi lähes koko IBB:n historian ajan vuoden 2004 alkuun saakka Hannu Sopanen.

Imatra Big Band on esiintynyt hyvin monenlaisissa tilaisuuksissa eri puolilla maailmaa. Ulkomaanmatkoja on tehty yhteensä 20 kappaletta aina Kuubaa, Barbadosta ja USA:ta myöten. Euroopan maissa orkesteri on esiintynyt useamman kerran. Orkesteri on ollut mukana kaikilla Imatra Big Band-festivaaleilla, onhan  tapahtuman taustalla orkesterin oman kesäkurssin päätteeksi järjestetty yleisökonsertti. Lisäksi orkesteri on ollut tuomassa juhlallista ”smokkitunnelmaa” Kymenläänin maaherran järjestämissä uudenvuoden tanssiaisissa sekä imatralaisten yritysten tilaisuuksissa. Bandin vakioasiakkaisiin kuuluvat Imatran kaupunki, Stora Enso, Fortum ja Imatra Steel. Imatra Big Band:n musiikkia kuullaan vuosittain mm. Lappeenrannan Teknillisen Korkeakoulun Ylioppilaskunnan vuosijuhlassa sekä mm. Imatra Big Band-festivaalin jumalanpalveluksessa. Orkesteri on myöskin esiintynyt imatralaisen Osmo’s Cosmos Bandin kanssa. IBB:n laulusolisteina on vuosien kuluessa kuultu monia suomalaisia laulusolisteja kuten Paula Koivuniemi Marita Taavitsainen, Pirjo Kämppi, Reijo Taipale, Janne Tulkki ja Kari Fall.

 

Big Band-musiikki soveltuu juhlatunnelman luojaksi erilaisiin asiakas- ja yritystilaisuuksiin kuten avajaiset, vihkiäiset ja vuosijuhlat. Tyypillinen ohjelmisto kattaa musiikkityylit Glenn Miller-swingistä Weather Report:n tunnetuksi tekemiin jazz-klassikoihin. Tyypillisellä keikalla esitetään myös lattarimusiikkia ja päivän iskelmiä. Big Band-orkesteriin kuuluu 15-20 soittajaa, joiden instrumenttivalikoimaan kuuluu saksofonit, trumpetit, pasuunat sekä komppisektio, johon kuuluu piano, basso, rummut ja kitara.